Ajankohtaista

 

Tänään tuli mieluisia uutisia, kun Höyheneukon Maisa (Rosinka x Furukollen's Jesper Jeppe) sai helteisessä Kemissä ensimmäisen sertinsä! Tuomarina Paavo Mattila ja arvostelu kuuluu näin: "Kaunis narttu. Erittäin hyvä pää. Kaunis ilme. Hyvät korvat, erinomainen kaula. Sopusuhtainen runko. Seisoo hieman kapeasti edestä. Hyvä ylälinja ja takaosa....

1 vuosi täynnä! Onnea Uni, Humu, Tarmo ja Arsi! Miten upeita ja uljaita pystykorvia kaikista onkaan varttunut - riistaa on haukuttu pyystä karhuun ja hiirestä halliin. Tarmo ja Uni ovat pyörähtäneet näyttelykehässä kelpo menestyksellä ja mikä tärkeintä, kaikki ovat omille ihmisilleen ilmeisen hyviä perheenjäseniä 🧡🧡🧡🧡

Kahdeksanviikkoisesta lähtien Arsi (Ezhva x Arsik) on päässyt tutustumaan karhun jälkiin ja sitä se onkin tehnyt suurella innolla.

Höyheneukon Halo pyörähti näyttelykehässä Siilinjärven Mehtäkoerassa. Tuomarina oli Auli Haapiainen-Liikanen, joka piti Haloa hyvänä rotunsa edustajana. Arvostelu kuuluu näin: "Neliömäinen, hieman pehmeäselkäinen uros, joka vaihtaa karvaansa. Karva aivan litteä selän päältä. Hyvä kallo, kuono voisi olla hieman vahvempi. Oikeamuotoiset silmät....

Uni (Höyheneukon Unikalnaja) kävi Helsingissä ensimmäisessä näyttelyssään. Huippuesiintyminen ja -esittäminen, erittäin hyvä arvostelu. JUN-EH, JUK1, tuomari Markku Kipinä: "Melko kevytluustoinen vielä rungoltaan kehittymätön juniori, jonka ylälinja saa vahvistua. Pitkähkö lanne. Hyväilmeinen pää ja purenta. Voimakkaammin kulmautunut takaa. Hyvä...

Tasan kaksi vuotta sitten, 8.5.2017 putkahtivat maailmaan Rosinkan ja Furukollen's Jesper Jepen upeat pennut, Maisa, Jupi, Kave, Halo ja Sisu. Parhainta synttärionnea viisikolle tämän onnitteluvideon myötä ja kiitokset omistajille hyvistä kodeista :)

Sipsutusta

23.04.2019

Uni, eli Höyheneukon Unikalnaja on aloittanut näyttelytreenit, joita isäntänsä kutsuu "sipsutukseksi" :D Hyvin näyttää sipsutus sujuvan! Tähtäimessä toukokuinen Royal Canin Show Helsingissä.

Kevät on syntymäpäivien aikaa :) Harmillisesti Höyheneukolta pääsi luiskahtamaan ohi pari merkkipäivää, mutta onneahan tarvitaan muulloinkin kuin synttärinä - sitä tarvitaan ihan jokaisena päivänä! Siispä ONNEA JA MAKOISIA RIISTATILANTEITA KAIKILLE MENNEILLE JA TULEVILLE PÄIVÄNSANKAREILLE!

Maaliskuun toisena viikonloppuna Suomen Pystykorvajärjestö vietti Talvipäiviään Siilinjärvellä. Lauantaina kokoonnuttiin vuosikokoukseen ja sunnuntaina oli vuorossa päänäyttely. Näyttelyyn oli ilmoitettu peräti 70 suomenpystykorvaa! Ilmoitettujen joukossa olivat myös Höyheneukon Tarmo (9 kk) ja Höyheneukon Kave (1 v 10 kk).

Etelä-Suomesta tuli mukavia uutisia: Höyheneukon Unikalnajalle (9kk) oli saatu supi ja samalla Uni oli suorittanut pienpeto-taipumustestin hyväksytysti :) ONNEA!