Ajankohtaista

 

Tästä se sitten alkaa! Arsi oli ensimmäinen, joka lähti omaan kotiinsa, tänään päivää vaille kahdeksanviikkoisena. Matka oli kuulemma muuten mennyt hyvin, mitä nyt Arsi oli oksentanut peräti viisi kertaa! Eikä tuo matkakaan ollut järin pitkä...

ON se vaan hyvä, että Uni muuttaa Helsinkiin ja kerrostaloon! Kunhan tuuletusikkunoissa on riittävän tiheä teräsverkko, niin luulisi typyn pysyvän tallessa.

Menneellä viikolla Tarmollekin sitten varmistui oma koti, eli kaikki neljä pentua on nyt varattu :) Ensimmäisenä lähtee Arsi ensi torstaina, seuraavana Uni ja viikon sisällä siitä myös Humu ja Tarmo. Ezhvalle ja meille muillekin siis tiedossa edes hiukan pehmennettyä laskua. Pestyt matot odottavat eteisessä pinossa sitä päivää, kun viimeinenkin...

Tänään oli jännittävä päivä, kun pennut kävivät eläinlääkärintarkastuksessa. Kaikki neljä saivat terveen paperit.

Pennut täyttävät huomenna kuusi viikkoa ja kolmelle on jo koti tiedossa :) Veli Sininen vielä etsii omaansa, mutta Humu (vihreä), Uni (oranssi) ja nyt myös Arsi (keltainen) ovat omansa jo löytäneet.

Kukkoilua

19.07.2018

Pennut lähestyvät kuuden viikon ikää ja tutustuivat kukkoihin :)

Tuvasta kuului tok..tok...tok...tok. Ihmettelin, että mitä kummaa pennut tekevät, kun ääni tuo tuollainen. Noh, pennut nukkuivat. Pari kanaa oli löytänyt kananmentävänaukon kuistia kiertävästä verkosta ja vetelivät pentumuonaa parempiin suihin :D

Iso rekka toi tänään lapsosille karvalelut ja omat reput :) Kun vielä löytyisi kaikille oma, hyvä koti, jonne muutaman viikon kuluttua voi sitten "reppu selässä" matkata.

Pennut täyttivät muutama päivä sitten kolme viikkoa ja ovat nyt muuttaneet tupaan. Nukutaan opetellaan syömään, sen päälle hiukan painitaan, kunnes taas nukutaan ... :)

Viime yönä koirilla oli sen oloinen haukku, että arvelin nallen liikkuvan jossakin lähistöllä. Niinpä liikkui! Tänään selvisi, että se oli kaatanut aikoinaan savotassa pystyyn jätetyn parimetrisen jättökannon ja popsinut siitä hevosmuurahaisia parempiin suihin. Kanto oli tuossa noin sadan metrin päässä pihasta.