Höyheneukon kennel

Suomenpystykorvien kasvatustyössä Höyheneukon kennelin tavoitteena on vaalia rodun laajaa geenipohjaa, terveyttä, käyttöominaisuuksia sekä riittävää ulkonäköä.  

Heidi Lahtinen

Olen vapaa toimittaja ja kasvatan pienimuotoisesti suomenpystykorvia Höyheneukon kennelnimellä. Olen myös linnunhaukkukokeiden koetoimitsija, palkintotuomari ja ylituomari.

Koirat

Höyheneukon kennelin kantanarttu, Rosinka, on venäläissyntyinen. Kennelissä on myös Rosinkan serkkupoika, 2014 syntynyt Shemeikka, keväällä 2018 Udmurtiasta Suomeen astutettuna muuttanut Ezhva sekä Ezhvan vuonna 2021 syntynyt tyttärentytär Kekri.

 Rosinkan ruotsalaisvenäläinen poika Pörri ja suomalaisvenäläinen tytär Hippa siirtyivät kesällä 2023 pilvenreunalle.


Kanat ja kukot

Höyheneukon huomassa elelee myös 15 Horniolaista maatiaiskanaa, kaupan luomumunasta kuoriutunut valkoinen Pirkka-kana, sen valkoinen tytär Sannapirkkalainen sekä joukko Horniolaisia maatiaiskukkoja.

Tilanne 2023: Horniolaiset kuuluivat MTT:n maatiaiskanojen säilytysohjelmaan, kunnes ohjelman säännöt muuttuivat. Pirkan ja Sannapirkkalaisen vuoksi (väärää rotua) horniolaiset poistettiin säilytysohjelmasta, eikä niillä MTT:n mukaan ole siihen nykyisten sääntöjen voimassa ollessa enää paluuta. Marraskuussa 2023 parvessa on 6 horniolaista maatiaiskanaa ja 3 horniolaista kukkoa.