Kennelin koirat

Rosinka FI17208/10

narttu, syntynyt 9.10.2009 Udmurtiassa, Venäjällä

Rosinka on perusluonteeltaan rauhallinen ja itsevarma, mutta omaa myös räiskyvää venäläistä temperamenttia. Näyttelyssä "Rasa" on saavuttanut 2 x Hyvän (H), 8 x Erittäin Hyvän (EH) ja 2 x Erinomaisen (ERI) tuloksen. Linnunhaukkukokeista Rasalla on kaksi voittajaluokan 1-tulosta. Polvet ja silmät ovat terveet eikä Rasalla ole ollut muitakaan terveysongelmia.

Lähes kaikilla Rasan sukulaisilla on mäyrädiplomit ja tuloksia monelta muultakin riistalta. Rasa haukkuu hirvet kohdatessaan niitä, muttei seuraa eikä jäljitä sen kummemmin. Jänikset ovat kiinnostaneet aina, mutta kanalinnut ovat ehdoton ykkönen kiinnostuksen kohteena.

Rasan neljännen ja viimeisen pentueen on määrä syntyä toukokuussa 2017. Pentueen isä on ruotsalaissukuinen Furukollen's Jesper-Jeppe.

Höyheneukon Pörri FI30670/12

uros, syntynyt 16.4.2012
emä Rosinka, isä ruotsalainen Leipipirs Nikku

Höyheneukon Pörri muutti takaisin synnyinkotiinsa loppusyksystä 2013. Pörri on Rosinkan ensimmäisestä pentueesta ja sillä on kolme veljeä, joista kahdella on jo kelpo jälkeläisiä.

Pörrillä on rinnassa ja tassuissaan hieman valkoista ja kolmesta näyttelystä on tullut saaliiksi Tyydyttävä (T), Hyvä (H) ja Erittäin Hyvä (EH). Pörrillä on erinomainen uroksen pää. Metsässä Pörrin haku on erinomaista, mutta Höyheneukolle ei ole aina ihan selvinnyt, mitä poika hakee... Varsinkin kostealla kelillä Pörri on tehnyt hyviä lintujen ja joka säällä oravien puustalöytöjä, jänis löytyy varmasti ja kettukin saa kyytiä. Luonteeltaan Pörri on helposti räiskähtävä, mutta osaa myös rauhoittua. Pörri rakastaa kaikkia ihmisiä!

Pörrin polvet ja silmät ovat terveet eikä muitakaan terveysongelmia ole ollut.

Höyheneukon Hippa FI16061/13

narttu, syntynyt 21.1.2013, emä Rosinka, isä suomalainen Jekku FIN20627/07

Hippa on iso tyttö, jonka rinnassa on pieni valkoinen pilkku. Nuorena Hipan lintutreenejä sotkivat huonot lintukannat ja metsästysmaiden valtava jänispopulaatio. Saaliina on ollut jokunen kiinni saatu jänis, hyviä vauhdikkaita ajoja mutta myös muutamia varmoja, hyviä lintuhaukkuja.

Hippa on saanut kaksi kertaa näyttelystä Erittäin Hyvän (EH). Hipan polvet ja silmät ovat terveet. Hippa sai maaliskuussa 2016 yhden epileptisen kohtauksen eikä sitä sen vuoksi käytetä enää jalostukseen. Hipalla on kaksi kaunista, lintuveristä, tervettä tytärtä.

Ezhva RKF4080945

narttu, syntynyt 19.9.2014, emä Ursula RKF3255168, isä Klesch RKF2591232

Ezhva on pikkuinen narttu, joka tuli Höyheneukon kenneliin kantavana toukokuussa 2018. Ezhva on samasta kennelistä kuin Rosinka ja Shemeikka, eli Tatiana Farafonovan kasvatti Udmurtiasta.

Ennen Suomeen tuloaan Ezhva on saanut toisen luokan diplomin fasaanilta ja kolmannen luokan diplomin mäyrätyöskentelystä.

Ezhva on hyvin ihmisystävällinen ja huolehtii 8.6.2018 syntyneistään pennuista esimerkillisesti.

Shemeikka FI22955/15

uros, syntynyt 12.5.2014 Udmurtiassa, Venäjällä

Shemeikka on samasta kennelistä kuin Rosinka, toisen polven suomenpystykorvan/karjalaissuomalaisten laikojen kasvattajalta Tatiana Farafonovalta. Shemeikka on korkeintaan keskikokoinen, näyttelyissä hyvin menestynyt. Syksyllä 2018 Shemeikka panostaa käyttöpuoleen ja koetoimintaan. Jos ja kun riittävän hyvä koetulos saadaan, Shemeikasta tulee myös Suomen Muotovalio. Saavutettuna on jo Venäjän Muotovalio ja Maailman Voittaja 2016-tittelit. Keväällä 2017 Shemeikka oli Englannissa Crufts'issa kaunein suomenpystykorva.

Shemeikan polvet ja silmät ovat terveet eikä muitakaan terveysongelmia ole ilmennyt.