Pentuja tulossa?

10.02.2024

Kun Pörri keväällä 2023 kuoli kyyn puremaan, piti haudata haaveet Kekrin ja Pörrin yhteisestä pentueesta. Koska Kekri osoitti viime syksynä jänisajojen lomassa hyviä otteita linnunkäsittelyssä, aloin etsiä sille toista sulhoa. Se löytyikin läheltä: Höyheneukon Jupi samasta Enon pitäjästä!

Jupi on Rosinkan viimeisestä pentueesta ja sen isä on ruotsalainen Furukollen's Jesper-Jeppe, jonka jälkeläismäärä jäi pieneksi. Jupin ja Kekrin yhteinen sukutaulu ei näytä hullummalta paitsi siinä, että Rosinkan isää, Vestiä, löytyy kummankin takaa enemmän kuin rotujärjestö yhden esivanhemman osuudeksi suosittelee. En ole kuitenkaan Vestistä huolissani. Sen kasvattaja ja omistaja Tatiana Farafonova on käyttänyt ja linjannut tätä itselleen mieluista urosta niin paljon, että jos vakavia terveysriskejä olisi, ne olisivat tulleet varmasti ilmi useammassa jälkeläisessä. Vestin tytär Rosinka ja Kekrin mummo Ezhva, jonka omassa sukutaulussa Vestiä on molempien vanhempien puolella, ovat olleet terveitä molemmat. Itse tapasin Vestin Permissä kymmenisen vuotta sitten, jolloin se oli 14,5-vuotias pirteä papparainen (alla kuvia nuoruuden päiviltä Udmurtiasta).

Vest 15-vuotiaana Udmurtiassa.
Vest 15-vuotiaana Udmurtiassa.

Toivon, että kaikki menee hyvin ja että syntyisi edes yksi narttupentu, josta saisin itselleni pienen palan Rosinkaa, sen pojantyttären <3