Vapaus kutsuu

04.10.2017

Fasaanit ovat pian viiden kuukauden ikäisiä ja selvästi valmiita vapauteen. Aamulla huomasin, että vapaana jo pidempään patseerailleen fasukukon seuraan oli liittynyt kaksi fasukanaa. Kanojen reviiri on selvästi suurempi kuin kukon, joka kiertelee lähinnä fasaanitarhan verkonviertä.

Nämä kaksi fasaanikanaa riemastuttivat koiria tepastelemalla kahden koiratarhan välistä pihasaunalle päin. Tunnin päästä havahduin koirien raivoisaan haukkuun, jonka syy selvisi nopeasti: toinen fasuneideistä oli ajatellut (?) oikaista fasaanitarhalle ison koira-aitauksen läpi. Onneksi koirat eivät ennättäneet saada koppia ja sain työnnettyä fasaanin omenapuuhun, vähän kauemmaksi fasaanipaistia himoitsevista punaturkeista.

Otin koirat sisälle, jonka jälkeen fasaani toteutti suunnitelmansa ja tepsutteli tyhjenneen koira-aitauksen läpi lajitovereittensa luo.

Illalla huomasin, että maakellarille päin käppäili jo VIISI harmaata fasaaniakkaa! Tarhan sisäpuolella on toiset viisi ja kuudentena mahtikukko, enkä käsitä, mistä verkonsilmästä pako onnistuu. Toivottavasti edes joku jää koirille treenilinnuksi ja metsään asti vietäväksi, kun ei heitä nyt oikein voi omenapuihinkaan poksautella...

Tuolta löytyy video tämänpäiväisestä: https://youtu.be/feiESAFwW34