Ajankohtaista

 

Tänään oli jännittävä päivä, kun pennut kävivät eläinlääkärintarkastuksessa. Kaikki neljä saivat terveen paperit.

Pennut täyttävät huomenna kuusi viikkoa ja kolmelle on jo koti tiedossa :) Veli Sininen vielä etsii omaansa, mutta Humu (vihreä), Uni (oranssi) ja nyt myös Arsi (keltainen) ovat omansa jo löytäneet.

Kukkoilua

19.07.2018

Pennut lähestyvät kuuden viikon ikää ja tutustuivat kukkoihin :)

Tuvasta kuului tok..tok...tok...tok. Ihmettelin, että mitä kummaa pennut tekevät, kun ääni tuo tuollainen. Noh, pennut nukkuivat. Pari kanaa oli löytänyt kananmentävänaukon kuistia kiertävästä verkosta ja vetelivät pentumuonaa parempiin suihin :D

Iso rekka toi tänään lapsosille karvalelut ja omat reput :) Kun vielä löytyisi kaikille oma, hyvä koti, jonne muutaman viikon kuluttua voi sitten "reppu selässä" matkata.

Pennut täyttivät muutama päivä sitten kolme viikkoa ja ovat nyt muuttaneet tupaan. Nukutaan opetellaan syömään, sen päälle hiukan painitaan, kunnes taas nukutaan ... :)

Viime yönä koirilla oli sen oloinen haukku, että arvelin nallen liikkuvan jossakin lähistöllä. Niinpä liikkui! Tänään selvisi, että se oli kaatanut aikoinaan savotassa pystyyn jätetyn parimetrisen jättökannon ja popsinut siitä hevosmuurahaisia parempiin suihin. Kanto oli tuossa noin sadan metrin päässä pihasta.

8.6.2018 Ezhva RKF4080945 sai neljä pentua, kolme urosta ja yhden nartun. Pentueen isä on 12-vuotias Arsik RKF2405138. Ezhva on tiineenä Suomeen tuotu venäläinen narttu ja Arsikin emän isän puolelta suku menee vanhoihin venäläisiin linjoihin.
Ezhva on pienikokoinen, luonteeltaan reipas ja lempeä, diplomit fasaanilta (2lk) ja mäyrältä (3kl). Metsässä...

Toukokuussa Venäjän Udmurtiasta tiineenä tuodun Ezhvan pennut täyttivät tänään viikon. Uskomatonta, miten niin pikkuisella nartulla voi olla näin suuret pennut! Punnituksen tulos:

Höyheneukon Hiskille (Rosinka x Leipipirs Nikku) ja Hallalle syntyi toukokuun lopulla potra pentue Pohjois-Pohjanmaalle Vihantiin. Uroksia on vielä vapaana ja niistä voi kysellä suoraan kasvattajalta, Törmikosken Villeltä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx... 10.6 UROSPENTUJA VIELÄ VAILLA METSÄSTÄVÄÄ EMÄNTÄÄ/ISÄNTÄÄ. 24.3 astutettu...