Ajankohtaista

 

Maaliskuun toisena viikonloppuna Suomen Pystykorvajärjestö vietti Talvipäiviään Siilinjärvellä. Lauantaina kokoonnuttiin vuosikokoukseen ja sunnuntaina oli vuorossa päänäyttely. Näyttelyyn oli ilmoitettu peräti 70 suomenpystykorvaa! Ilmoitettujen joukossa olivat myös Höyheneukon Tarmo (9 kk) ja Höyheneukon Kave (1 v 10 kk).

Etelä-Suomesta tuli mukavia uutisia: Höyheneukon Unikalnajalle (9kk) oli saatu supi ja samalla Uni oli suorittanut pienpeto-taipumustestin hyväksytysti :) ONNEA!

Höyheneukon Maisan toinen näyttelypäivä Pellossa oli tulokseltaan yhtä hyvä kuin eilinen eli NUO-ERI, NUK1. Tuomarina Pekka Teini ja arvostelu tällainen: "Väri hieman samea ruskeanpunainen. Niukat värinvaihtelut. Hyvä kuono-osa. Tummat silmät. Hieman haja-asentoiset korvat. Hyvä ylälinja. Pysty olkavarsi. Hyvä takaosa. Hyvä askelpituus....

Kevättalvi on parasta aikaa käyttää pystykorvaisia näyttelyssä. Pienempiä ja isompia näyttelyitä on joka puolella Suomea paremmin tarjolla kuin esimerkiksi syksyllä.

Tänään keskiviikkona, 16.1.2019 käytiin oikein porukalla virallisessa silmä- ja polvitarkastuksessa. Höyheneukon Efraimilta ja Monatilta tutkittiin silmät ja polvet, Ezhvalta pelkät silmät (neidon polvet on tutkittu jo aikaisemmin). Jari Aho Joensuun Eläinklinikalta totesi kaikki kolme terveiksi :)

Höyheneukon jahtimailla lintukanta näytti hiukan kohentuneen edellisen vuoden aallonpohjasta, mutta melko harvassa haukuttavaa silti oli. Onneksi kasvateilta tuli mukavia kuulumisia pitkin syksyä :) Tässä niitä pienenä kuvakoosteena.

Tästä se sitten alkaa! Arsi oli ensimmäinen, joka lähti omaan kotiinsa, tänään päivää vaille kahdeksanviikkoisena. Matka oli kuulemma muuten mennyt hyvin, mitä nyt Arsi oli oksentanut peräti viisi kertaa! Eikä tuo matkakaan ollut järin pitkä...

ON se vaan hyvä, että Uni muuttaa Helsinkiin ja kerrostaloon! Kunhan tuuletusikkunoissa on riittävän tiheä teräsverkko, niin luulisi typyn pysyvän tallessa.

Menneellä viikolla Tarmollekin sitten varmistui oma koti, eli kaikki neljä pentua on nyt varattu :) Ensimmäisenä lähtee Arsi ensi torstaina, seuraavana Uni ja viikon sisällä siitä myös Humu ja Tarmo. Ezhvalle ja meille muillekin siis tiedossa edes hiukan pehmennettyä laskua. Pestyt matot odottavat eteisessä pinossa sitä päivää, kun viimeinenkin...

Tänään oli jännittävä päivä, kun pennut kävivät eläinlääkärintarkastuksessa. Kaikki neljä saivat terveen paperit.