Ajankohtaista

 

Pennut täyttivät muutama päivä sitten kolme viikkoa ja ovat nyt muuttaneet tupaan. Nukutaan opetellaan syömään, sen päälle hiukan painitaan, kunnes taas nukutaan ... :)

Viime yönä koirilla oli sen oloinen haukku, että arvelin nallen liikkuvan jossakin lähistöllä. Niinpä liikkui! Tänään selvisi, että se oli kaatanut aikoinaan savotassa pystyyn jätetyn parimetrisen jättökannon ja popsinut siitä hevosmuurahaisia parempiin suihin. Kanto oli tuossa noin sadan metrin päässä pihasta.

8.6.2018 Ezhva RKF4080945 sai neljä pentua, kolme urosta ja yhden nartun. Pentueen isä on 12-vuotias Arsik RKF2405138. Ezhva on tiineenä Suomeen tuotu venäläinen narttu ja Arsikin emän isän puolelta suku menee vanhoihin venäläisiin linjoihin.
Ezhva on pienikokoinen, luonteeltaan reipas ja lempeä, diplomit fasaanilta (2lk) ja mäyrältä (3kl). Metsässä...

Toukokuussa Venäjän Udmurtiasta tiineenä tuodun Ezhvan pennut täyttivät tänään viikon. Uskomatonta, miten niin pikkuisella nartulla voi olla näin suuret pennut! Punnituksen tulos:

Höyheneukon Hiskille (Rosinka x Leipipirs Nikku) ja Hallalle syntyi toukokuun lopulla potra pentue Pohjois-Pohjanmaalle Vihantiin. Uroksia on vielä vapaana ja niistä voi kysellä suoraan kasvattajalta, Törmikosken Villeltä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx... 10.6 UROSPENTUJA VIELÄ VAILLA METSÄSTÄVÄÄ EMÄNTÄÄ/ISÄNTÄÄ. 24.3 astutettu...

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna Maisa oli esillä Iin ryhmänäyttelyssä ja Pihka osallistui ensimmäisiin näyttelyihinsä Joensuussa.

Niin se aloitti Höyheneukon Halokin näyttelyuransa. Ja hienosti aloittikin! Siilinjärven Mehtäkoerassa Raimo M. Viljanmaa arvioi Halon erinomaiseksi rotunsa edustajaksi. Arvostelu kuuluu kokonaisuudessaan näin: "Kirkas punaruskea, saisi olla sävykkäämpi. Hieman tottumaton liike. Mallikas pää, jossa urosleima hyvin esillä. Hyvät korvat. Sopiva...

Ei ollut eilinen lauantai höyheneukkolaisten päivä koiranäyttelyissä. Helteisessä Oulussa Silja Jokinen tuumi Maisasta näin: "Keskikokoa hieman kookkaampi. Hieman ilmava ja kapea narttu. Väritys samea, värivaihtelut saisivat olla selvemmät. Pieni valkea merkki rinnassa. Jo hieman urosmainen pää, hyvät korvat. Hyvä ryhti. Hyvä selkä....

Fiksuja koiria

02.05.2018

Pääsiäisen tienoilla kaikki neljä Höyheneukon pikinokkaa osallistuivat SmartDog -luonnetestiin. Monisivuiset raportit ovat mielenkiintoista luettavaa ja kyllä niistä jokaisen koiran tunnistaa. Samaa rotua, mutta persoonina niin erilaisia.

Maisakin on nyt ERInomainen rotunsa edustaja! Rovaniemen näyttelyssä Pekka Teini lausui: "Väri samea ruskeanpunainen. Keskikokoinen, nuori narttu, jolla voisi olla paremmat värinvaihtelut. Hieman kiilamainen pää, hyvä perusrakenne, vielä pehmeä selkä. Hieman tiukkakaarinen häntä, jossa vielä mustaa. Hyvät kulmaukset. Turkki ei vielä valmis" Tulos:...