Ajankohtaista

 

Kevättalvi on parasta aikaa käyttää pystykorvaisia näyttelyssä. Pienempiä ja isompia näyttelyitä on joka puolella Suomea paremmin tarjolla kuin esimerkiksi syksyllä.

Tänään keskiviikkona, 16.1.2019 käytiin oikein porukalla virallisessa silmä- ja polvitarkastuksessa. Höyheneukon Efraimilta ja Monatilta tutkittiin silmät ja polvet, Ezhvalta pelkät silmät (neidon polvet on tutkittu jo aikaisemmin). Jari Aho Joensuun Eläinklinikalta totesi kaikki kolme terveiksi :)

Höyheneukon jahtimailla lintukanta näytti hiukan kohentuneen edellisen vuoden aallonpohjasta, mutta melko harvassa haukuttavaa silti oli. Onneksi kasvateilta tuli mukavia kuulumisia pitkin syksyä :) Tässä niitä pienenä kuvakoosteena.

Tästä se sitten alkaa! Arsi oli ensimmäinen, joka lähti omaan kotiinsa, tänään päivää vaille kahdeksanviikkoisena. Matka oli kuulemma muuten mennyt hyvin, mitä nyt Arsi oli oksentanut peräti viisi kertaa! Eikä tuo matkakaan ollut järin pitkä...

ON se vaan hyvä, että Uni muuttaa Helsinkiin ja kerrostaloon! Kunhan tuuletusikkunoissa on riittävän tiheä teräsverkko, niin luulisi typyn pysyvän tallessa.

Menneellä viikolla Tarmollekin sitten varmistui oma koti, eli kaikki neljä pentua on nyt varattu :) Ensimmäisenä lähtee Arsi ensi torstaina, seuraavana Uni ja viikon sisällä siitä myös Humu ja Tarmo. Ezhvalle ja meille muillekin siis tiedossa edes hiukan pehmennettyä laskua. Pestyt matot odottavat eteisessä pinossa sitä päivää, kun viimeinenkin...

Tänään oli jännittävä päivä, kun pennut kävivät eläinlääkärintarkastuksessa. Kaikki neljä saivat terveen paperit.

Pennut täyttävät huomenna kuusi viikkoa ja kolmelle on jo koti tiedossa :) Veli Sininen vielä etsii omaansa, mutta Humu (vihreä), Uni (oranssi) ja nyt myös Arsi (keltainen) ovat omansa jo löytäneet.

Kukkoilua

19.07.2018

Pennut lähestyvät kuuden viikon ikää ja tutustuivat kukkoihin :)

Tuvasta kuului tok..tok...tok...tok. Ihmettelin, että mitä kummaa pennut tekevät, kun ääni tuo tuollainen. Noh, pennut nukkuivat. Pari kanaa oli löytänyt kananmentävänaukon kuistia kiertävästä verkosta ja vetelivät pentumuonaa parempiin suihin :D